26.06.2019 16:24    

ZA TVRDE I PLINOPROPUSNE LEćE
ZA MEKANE LEćE
Nefa

Nefa je sredstvo za čišćenje plinopropusnih (silikonskih kontaktnih leća, specijalno formulirano za odstranjivanje proteinsko lipidnih naslaga sa njihove površine. Bio--razgradiva, površinski aktivna supstanca, koja služi kao osnovni nosilac svojstva je anionskog tipa. Povećana snaga močenja i površinska napetost prilagođena silikonskim materijalima daju sredstvu pojačani efekt. Plinopropusna kontaktna leća mora se čistiti naposredno nakon skidanja, jer joj je tada površina prekrivena proteinima ili pidima iz suza. Ukoliko leća ostaje neočišćena preko noći dolazi do vezanja proteina na materijal, a naslage se svakim danom povećavaju. To smanjuje optičku čistoću, iritira oko i djeluje kao centar za razvijanje patogenih mikroorganizama.     

MALOPRODAJNA  CIJENA:   62,00 kn  (100 ml)


Perma C

Poslije čišćenja leću treba spremiti u otopinu za čuvanje plinopropusnih (silikonskih i tvrdih leća, Perma C, koja priprema površinu i čuva je od ogrebotina. Stajanjem preko noći u otopini Perma C, ona se optimalno hidratizira, razbiju se centri na kojima se skupljaju proteini i druge izlučevine iz oka, a površina ostaje hidrofilna. Prije stavljanja leća na oko, kapnuti na njezinu konkavnu (unutarnju) površinu jednu kap otopine Perma C. Time se amortizira ponešto neugodan dodir leće i oka, a slika postaje trenutno oštra i jasna.

MALOPRODAJNA CIJENA:     50,00 kn  (100 ml) 


Perma P

Perma P je otopina koja služi za svakodnevno čišćenje tvrdih kontaktnih leća izrađenih od PMMA materijala (polimetil metakrilat). Mikroskopski sitne čestice koje su suspendirane u viskoznoj otopini omogućuju temeljito čiąćenje bez mogućnosti stvaranja ogrebotina.


MALOPRODAJNA CIJENA:     46,00 kn  (60 ml)
 
 

 


   Copyright © 2003. developed by tramot