26.06.2019 16:45    

ZA TVRDE I PLINOPROPUSNE LEćE
ZA MEKANE LEćE
Aogen

Mekane kontaktne leće izrađene su od materijala mrežaste strukture. Kroz prazninu između lanaca polimera prolaze suze i sa sobom nose otopljeni kisik potreban oku za metabolizam, proteini, lipidi, razne soli ali i neke bakterije i virusi. Da bi se spriječilo razvoj mikroorganizama, koji izazivaju neugodne infekcije oka, leće treba pravilno i redovito čistiti i dezinficirati. Aogen otopina za dezinfekciju mekanih kontaktnih leća sadrži vodikov peroksid koji za nekoliko sekundi uništava većinu bakterija i virusa. Aktivni atomski kisik kao dezinficirajući agens, vrlo efikasno održava sterilitet i povoljno djeluje na njihovu površinsku i dubinsku či-stoću. Aogen otopina preventivno djeluje na taloženje proteina i lipida na površinu leća, pa tako smanjuje potrebu za enzimatskim čišćenjem. Mikro-pore kontaktne leće ostaju slobodne i dozvoljavaju lakšu cirkulaciju suza. To pospješuje opskrbu kisika potrebnog za metabolizam i ubrzava uklanjanje štetnih tvari s površine oka.

 

MALOPRODAJNA CIJENA :     60,00 kn  (200 ml)

 


Permagel

Permagel, sredstvo za čišćenje mekanih kontaktnih leća formulirano je samo za mekane leće i ne sadrži tiomersal. Tiomersal je živin spoj koji izaziva alergijske reakcije. Mnoge otopine danas još uvijek koriste tiomersal kao konzervans iako je dokazano da je štetan. Proteini i kalcij koji su u većim ili manjim količinama prisutni u oku naročito se lagano vežu na materijal od kojeg je napravljena kon-taktna leća. To vremenom uzrokuje stvaranje krutih nakupina, u početku nevidljivih, koje iritiraju rožnicu i postaju centri skupljanja štetnih mikroorganizama uzročnika raznih upala. Svakodnevnim čišćenjem leća smanjuje se mogućnost njihove kontaminacije, a vijek trajanja im se produžuje.

 

MALOPRODAJNA CIJENA :     46,00 kn  (50 ml)

 


Hidro-lens

Hidro-lens je otopina za ispiranje i čuvanje mekanih kontaktnih leća napravljena specijalno za osjetljive oči. Ne sadrži tiomersal, već je zaštićena sorbinskom kiselinom. Njezina izotoničnost i pH dozvoljava-ju nesmetan i siguran dodir s okom.

 

MALOPRODAJNA CIJENA :     70,00 kn  (400 ml)

 


Neutral

Atomski kisik iz Aogen otopine ne smije doći u svom aktivnom obliku u dodir s okom, pa se njegov prijelaz u normalno molekularno stanje, provodi otopinom Neutral. Leća obogaćena takvim molekularnim kisikom omogućava oku normalno "disanje" i ostaje ugodna za vrijeme nošenja.

 

MALOPRODAJNA CIJENA :   65,00 kn  (200 ml)

 


   Copyright © 2003. developed by tramot